Fonds1818 trakteert

Projecten

Kennis en ervaring: in ons 200-jarig bestaan hebben we bijgedragen aan vele mooie initiatieven van maatschappelijk betrokken burgers. 

Vier studenten aan het HALO International Sports Management namen het initiatief om een Beach Tennis Toernooi te organiseren voor vluchtelingen uit het AZC in Rijswijk. Op 20 januari 2018 heeft het toernooi plaatsgevonden in de Sportcampus in Zuiderpark.

Leren timmeren, boren en knutselen; de kinderen van de Kinderclub in Spoorwijk kunnen onder begeleiding van vrijwilligers op een speelse manier hun creatieve talenten ontwikkelen. “De kids krijgen de vrijheid om te kiezen wat ze willen maken.

Om meer saamhorigheid in de wijk te creëren heeft de Merenwijk in Leiden al voor de derde keer op rij een nieuwjaarsconcert gehouden. De entree is gratis, de muziek varieert van Bach tot the Beatles en na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten en iets te drinken.  

Elke woensdag- en vrijdagochtend fietst Mariëtte de Bruijn naar Buurthuis Het Voorhof in Delft om conversatieles te geven. Twee groepen vrouwen van heel verschillende nationaliteit, leeftijd en achtergrond komen op deze ochtenden om half tien bijeen met als doel: samen Nederlands praten.
Den Haag

“De ruimte rondom de bomen in onze straat kunnen we mooi beplanten”, zo luidde het goede voornemen van een groep enthousiaste bewoners van de Haagse Valeriusstraat. 

Leiden

De Coornherstraat in Leiden is veranderd in een vrolijk kleurenspektakel. Onder begeleiding van echte kunstenaars hebben buurtkinderen zichzelf overtroffen.

Buurtfeest
Lisse

Gewoon een ouderwets straatfeest, dat kan natuurlijk ook. De Valk-, Patrijs-, Ooievaars- en Waterhoenstraat in Lisse bestonden 50 jaar, goede reden voor een feest. 

Leidschenveen

Een paar jaar geleden had niemand ervan gehoord: Leidschenveen Leeft, maar nu vormt de immense feesttent jaarlijks het middelpunt van de wijk en vinden tal van Nederlandse topartiesten hun weg naar dit muziekfestijn. In de 2017-editie kreeg het dagprogramma een sportief accent.