Fonds1818 trakteert

Projecten

Kennis en ervaring: in ons 200-jarig bestaan hebben we bijgedragen aan vele mooie initiatieven van maatschappelijk betrokken burgers. 

Ontbijten op de Molendijk
In het buitengebied van Leidschendam staan de drie iconische molens aan de Stompwijkseweg. Deze drie molens vormden op zondag 15 juli 2018 het decor voor het Midzomer Molendijk Ontbijt.
Stichting KlimaatGesprekken wil klimaatverandering op een positieve manier bespreekbaar maken en biedt daarom door het hele land KlimaatGesprekken aan.
Tot en met 16 september eert het Museon in Den Haag de Haagse schilderes en verzetsheldin Ru Paré (1896 – 1972) met de tentoonstelling ‘De onderduikkinderen van Tante Zus’.
Op verminderbeperking.nl kunnen mensen met een lichamelijke beperking praktische tips en ervaringen met elkaar én met zorgverleners delen.
Van 13 - 17 augustus houdt YMCA Zoetermeer samen met wijkvereniging Seghwaert op Dreef, MOOI Welzijn en Kern Kinderopvang een huttenbouwweek in Seghwaert voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar.
In de Heemtuin in Leiderdorp is ieder jaar van mei tot november een beeldententoonstelling.
Met een groot team vrijwilligers maakt Stichting De Noordzee van 1 - 15 augustus 350 kilometer Noordzeekust afvalvrij, van Cadzand tot Schiermonnikoog.
Single SuperMom zet in Den Haag en Leiden netwerken van alleenstaande moeders op om hen te steunen in hun traject naar meer participatie en economische zelfstandigheid.
Warm in de wijk
Ruim vierhonderd bewoners van de Vruchtenbuurt in Den Haag zoeken een alternatieve manier om hun woning te verwarmen. ‘Het is gaaf om op de troepen vooruit te lopen.’
Kickbokslessen in Morgenstond

Twintig tieners schoppen op commando tegen stootkussens, synchroon en hard. Er wordt serieus getraind, op vrijdagavond in een gymzaal in de Haagse wijk Morgenstond.

Pluktuin Ackerswoude

Veel bewoners willen de buurt groener maken, met geveltuintjes of het opknappen van een speeltuintje. Inwoners van nieuwbouwwijk Ackerswoude in Pijnacker kwamen met het plan voor een pluktuin aan de Brink. De perkjes en paden zijn inmiddels aangelegd, in de vorm van een groot blad.

Hondenlosloopplek in Stompwijk opgeknapt
Verrijk je Buurt helpt kleine plaatselijke initiatieven van de grond komen, in samenwerking met wijkmanagers. Een van hen is Penchi Harteveld van de gemeente Stompwijk die als wijkmanager een brug tussen bewoners en de gemeente slaat en zo een drassige hondenlosloopplek heeft helpen opknappen.

Vier studenten aan het HALO International Sports Management namen het initiatief om een Beach Tennis Toernooi te organiseren voor vluchtelingen uit het AZC in Rijswijk. Op 20 januari 2018 heeft het toernooi plaatsgevonden in de Sportcampus in Zuiderpark.

Een leerrijke speelplek in Spoorwijk

Leren timmeren, boren en knutselen; de kinderen van de Kinderclub in Spoorwijk kunnen onder begeleiding van vrijwilligers op een speelse manier hun creatieve talenten ontwikkelen. “De kids krijgen de vrijheid om te kiezen wat ze willen maken.

Nieuwjaarsconcert 2018 in Merenwijk

Om meer saamhorigheid in de wijk te creëren heeft de Merenwijk in Leiden al voor de derde keer op rij een nieuwjaarsconcert gehouden. De entree is gratis, de muziek varieert van Bach tot the Beatles en na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten en iets te drinken.  

Conversatielessen in Delft
Elke woensdag- en vrijdagochtend fietst Mariëtte de Bruijn naar Buurthuis Het Voorhof in Delft om conversatieles te geven. Twee groepen vrouwen van heel verschillende nationaliteit, leeftijd en achtergrond komen op deze ochtenden om half tien bijeen met als doel: samen Nederlands praten.
Fleurige boomspiegels in Den Haag

“De ruimte rondom de bomen in onze straat kunnen we mooi beplanten”, zo luidde het goede voornemen van een groep enthousiaste bewoners van de Haagse Valeriusstraat. 

De Coornherstraat in Leiden is veranderd in een vrolijk kleurenspektakel. Onder begeleiding van echte kunstenaars hebben buurtkinderen zichzelf overtroffen.

Buurtfeest

Gewoon een ouderwets straatfeest, dat kan natuurlijk ook. De Valk-, Patrijs-, Ooievaars- en Waterhoenstraat in Lisse bestonden 50 jaar, goede reden voor een feest. 

Sport en spel voor kleuters en tieners in Leidschenveen

Een paar jaar geleden had niemand ervan gehoord: Leidschenveen Leeft, maar nu vormt de immense feesttent jaarlijks het middelpunt van de wijk en vinden tal van Nederlandse topartiesten hun weg naar dit muziekfestijn. In de 2017-editie kreeg het dagprogramma een sportief accent.